Aksiyon Kamera İncelemeleri

 
 
Envai çeşit aracın ve kırkbin türlü ekipmanın üzerine monte edilen, her türlü aksiyona rağmen, monte edildiği yerde kalan ve gün sonunda size harika görüntüler veren kameralar serisi: Aksiyon Kameraları...
 
Aksiyon kameralarının hayatımıza girmesi ve internet video yayıncılığının gelişmesi ile belki de hiç bir zaman deneyimleyemeyeceğimiz aksiyonları, olabildiği kadar yakın bir şekilde seyredebilme imkanı bulduk. Bir dağın zirvesinden snowboard ile kayarak inmek veya paraşüt elbise ile süzülmek çoğumuzun yapamayacağı şeyler olsa da, nefeslerimizi tutarak bu aksiyonların videolarını izleyebiliyoruz. Harika!
 
 
Peki internet üzerinden video yayıncılığı yapanlar veya yapmak isteyenler için aksiyon kameralar neler sunuyor?
 
Bu sorunun cevabı o kadar kolay değil... Çünkü kullanana göre çok değişken bir durum... Dilerseniz evinizin salonunda karşınıza koyar, kısa bir konuşma yaparsınız, dilerseniz kaskınızın yanına takar trafik durumunu yayınlarsınız...
 
Geniş kullanıma, göreceli olarak ekonomik fiyatlara sahip, bize hareket ve fikir özgürlüğü veren bu cihazlara bir bakalım....
 
 
Bu inceleme dosyasına 3 farklı aksiyon kamerasını dahil ettik; GoPro, Sony ve çin malı SJ4000 (NoPro)...
 
Aşağıda bu üç kameranın farklı incelemelerinin yer aldığı videoları izleyebilir, ürünler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir, kendinize göre en iyi seçimi yapabilirsiniz.
 
 
 
GoPro Aksiyon Kameralarına Kısa Bakış
 
Bu işi başlatan marka desek, çok yanlış söylemiş olmayız. Belki bu formatta bir kamerayı dünya üzerinde ilk yapan şirket değildi ama dünya genelinde yaptığı tanıtımlar, sponsorluklar ve etkinliklerle hepimizin hayatına aksiyon kameraları sokan şirket oldu.
 
Marka bağımlılığının yüksek olduğu GoPro, kullanıcılarının ve hayranlarının oluşturduğu içeriklerle her yeri sarmış durumda. Trafo.TV'nin sadece GoPro çekimlerinden oluşan bir IPTV kanalı bile var: GoXPro TV
 
 
 
İnternet yayıncısının işine ne kadar yarar?
 
GoPro, o kadar kabiliyetine rağmen internet üzerinden canlı yayın yapmak söz konusu olduğu zaman olayı tamamen patatese bağlıyor. Wi-Fi modellerini, kolay olmasa da canlı yayın aracı olarak, bir bilgisayara bağlayıp kullanılabilirsiniz. Ancak bu işi yapmak için son tercihiniz bir GoPro olacaktır.
 
Canlı yayının dışında harika video görüntüleri yakalamak ve bunu yapımlarınızda kullanmak için GoPro güzel bir seçim. Cihazların teknik özellikleri herkese yetecek düzeyde. GoPro'nun bu noktada tek bir sıkıntısı var, o da hayata küstürecek derecede değil. GoPro, videoları kendi formatında sıkıştırarak çekiyor. Bu görüntüleri işleyebilmek için kendi yazılımını kullanarak videoları almanız lazım. Diğer aksiyon kamera markalarına kıyasla bu eksi bir özellik olsa da, GoPro'nun kendi yazılımı bir çok özelliği barındırdığı için tek başına da yeterli olabilir.
 
Gelelim GoPro'nun video incelemelerine...
 
GoPro (Hero 3 Plus Black Edition) İnceleme - WebTekno / TRAFO.TV
 
 
 
GoPro Hero4 Black İncelemesi - Mert Gündoğdu / TRAFO.TV
 
 
 
GoPro Hero4 Black Edition İncelemesi - ShiftDelete.Net / TRAFO.TV
 
 
 
 
 
 
 
Sony Aksiyon Kameralarına Kısa Bakış
 
Kamera ve fotoğraf makinaları konusunda dünyanın tartışmasız en iyi markalarından biri olan Sony, aksiyon kamera segmentine çok güçlü bir şekilde girdi. Kullanıcı tarafında Sony markasına olan güven ve markanın kendi istikrarı, harika aksiyon kamera ürünleri ile birleşince ortaya vazgeçilmeze yakın bir seçenek çıktı.
 
Sony bu işe girdikten sonra GoPro ile Sony arasında kalan çok oldu. Görüldüğü kadarı ile Sony pazar payını hızla yükseltiyor. Kameraların teknik özellikleri, kolay kullanımı, aksiyona daha uygun kasa yapısı, sektör standartlarını daha iyi kullanışı (veri transferi, video formatı) ile yeni kamera alanların tercihi durumunda.
 
İnternet yayıncısının işine ne kadar yarar?
 
Sony, GoPro'ya burada büyük bir fark atıyor. Sony aksiyon kameraları internet üzerinden canlı yayın yapmaya uygun bir şekilde geliyor. Hem de harika alternatiflerle. İster 3G'li telefonunuz üzerinden görüntüleri anlık olarak internetten canlı yayınlayabilirsiniz, isterseniz Sony aksiyon kameraları bilgisayara bağlayarak bu işi kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
İşte karşınızda Sony aksiyon kamera tanıtımları...
 
 
Sony Action Cam İncelemesi - Teknoseyir / TRAFO.TV
 
 
 
Sony Action Cam’i Altın Elbiseli Adam inceledi / TRAFO.TV
 
 
 
Sony Aksiyon Kamerası Düşük Işık İnceleme - Mesut Çevik / TRAFO.TV
 
 
 
BONUS
 
GoPro ile Sony aksiyon kameralarının karşılaştırmasına ne dersiniz? Aradaki farkları yakından görelim.
 
 
Sony Action Cam GoPro Hero 3+’a karşı / TRAFO.TV
 
 
 
Sony Action Cam AS100V vs GoPro Hero 3+ Black / TRAFO.TV
 
 
 
 
 
 
 
SJ4000, Nam-ı diğer NoPro'ya Kısa Bakış
 
Şekil ve şemal cinsinden GoPro'ya çok benzeyen bu cihaz, Çinli kardeşlerimizin dünya aksiyon hayatına kazandırdığı bir nimet. Satın aldığınız zaman kutusundan çıkan türlü çeşit aparatı ile sizi çok mutlu edecek. Dikkat etmeniz gereken tek nokta; hassas davranmak.
 
Fiyatı ile doğru orantılı olarak Sony ve GoPro gibi bir parça kalitesi sunmuyor. Bu yüzden cihaza ve aksesuarlarına daha nazik davranmalısınız, yoksa kalitesiz plastiğin çat diye çatlaması işten bile değil...
 
Bu kameradan almayı düşünürseniz trajikomik birşeyle karşılaşacaksınız! Çakma GoPro diye anılan bu ürünün birçok çakması var. Yani çakma SJ4000'ler. Nasıl ayırt edilir, nasıl güvenli alışveriş yapılır, bunu tam bilemiyoruz. Çünkü bu kameradan alacaksınız, yüksek muhtemel, çinli bir siteden, internet üzerinden satın alacaksınız. Çünkü bu ürün resmi dağıtıcı aracılığı Türkiye'ye giriş yapmıyor.
 
İnternet yayıncısının işine ne kadar yarar?
 
Video kalitesi olarak tabii ki GoPro ve Sony'yi yakalayacak hali yok. Bu fiyata o performansı sergilese, hayatı sorgulamamıza neden olur zaten. Diğerleri kadar iyi olmasa da, şimdiye kadar görüntü kalitesinden şikayet edene de rastlamadık. Sadece gece çekimleri için biraz şikayet oluyor, buna da kadı kızı vurgusu yapar, geçeriz.
 
Bir bilgisayara bağlayıp canlı yayın yapmak ise NoPro'da çok kolay. Cihazı PC Camera moduna alıyorsunuz ve aksiyon kamerası bir anda web kamerası oluveriyor. Bu gerçekten güzel :)
 
Karşınızda NoPro ya da çakma GoPro veya SJ4000 video incelemeleri...
 
 
SJ4000 - NoPro İncelemesi - Webtekno / TRAFO.TV
 
 
 
SJ4000 Aksiyon Kamerası İnceleme / TRAFO.TV
 
 
 
 
 
BONUS
 
Motosiklet üzerinde GoPro ile NoPro karşılaştırmasını izleyin.
 
 
SJ4000 NoPro ile GoPro 2 Karşılaştırması / TRAFO.TV